Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΕΚΔΡΟΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Την Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012 διοργανώθηκε η εκδρομή του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών της ενορίας Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως με την ευκαιρία της λήξης των πνευματικών συνάξεων για το τρέχον έτος.

Το πρωί, στις 8.00πμ, συγκεντρώθηκαν στο ναό του Αγίου Δημητρίου πέραν των 50 γυναικών για μια προσκυνηματική εκδρομή στην Πάφο και Λεμεσό. Κύριος προορισμός ήταν η ιερά μονή Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου στην Πάφο με ενδιάμεσο σταθμό την ιερά μονή Παναγίας της Σαλαμιώτισσας στο χωριό Σαλαμιού και τελικό προορισμό την ιερά μονή του Συμβούλου Χριστού στην Λεμεσό.

Στην μονή της Παναγίας της Σαλαμιώτισσας όλοι είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από την προïσταμένη μοναχή Αγάθη, την ιστορία της μονής και της θαυματουργής εικόνας που βρίσκεται στο καθολικό. Αφού προσκυνήσαμε, οι αδελφές της μονής ετοίμασαν και μας πρόσφεραν σε ένα όμορφο χώρο, εδέσματα και ροφήματα τα οποία απολαύσαμε.

Επόμενος σταθμός ήταν η ωραία Πάφος. Εκεί είχαμε την μεγάλη ευλογία να επισκεφθούμε την ιερά μονή Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου και να προσκυνήσουμε το άφθαρτο λείψανο του αγίου εναποθέτοντας ο καθ’ ένας μας την προσευχή του ζητώντας τις μεσιτείες του στον ουράνιο πατέρα μας. Ακολούθως επισκεφθήκαμε την εγκλείστρα του αγίου, καθώς και τον χώρο όπου έζησε και αγωνίστηκε ιδιαίτερα ασκητικά για την αγάπη του Χριστού.

Η εκδρομή συνεχίστηκε με ένα εύγεστο γεύμα σε ένα εστιατόριο στην κάτω Πάφο και με ένα σύντομο προσκύνημα στην εκκλησία της Παναγίας της Θεοσκέπαστης. Πλησίον της εκκλησίας αυτής βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Κυριακής, στον περίβολο της οποίας είναι η στήλη του Αποστόλου Παύλου. Στην στήλη αυτή (ένας πέτρινος όγκος) είχαν δέσει και μαστιγώσει τον Απόστολο επειδή κήρυττε τον χριστιανισμό στο νησί.

Τελικός σταθμός ήταν η ιερά μονή Συμβούλου Χριστού (ή Αγίου Γεωργίου). Είναι μια από τις αρχαιότερες μονές της Κύπρου και είναι άβατο για γυναίκες. Ως εκ τούτου είχαμε την ευλογία να προσκυνήσουμε μόνον μια από τις εκκλησίες της μονής που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο τον μεγαλομάρτυρα. Δια μέσου πολλών αποκαλύψεων και θαυμάτων, ο άγιος Γεώργιος ανακαινίζει και καθιστά το ιερό προσκύνημα, πηγή πνευματικής οικοδομής για πλήθη πιστών.

Στην επιστροφή δόθηκε από τους ιερείς σε όλες τις κυρίες μια εικόνα του Χριστού ως ενθύμιο για την κατηχητική χρονιά που πέρασε.

Ευχόμαστε πάντες οι άγιοι να πρεσβεύουν για όλους μας ένα πνευματικά καρποφόρο καλοκαίρι.

Επιτροπή Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών
Ενορίας Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως 
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου