Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Μαΐου 2012 στην αίθουσα «Βασιλικό» του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου η τελετή λήξεως των μαθημάτων αγιογραφίας της σχολής «Άγιος Λουκάς». Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν από τη Βυζαντινή Ακαδημία Κύπρου σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλίες, ένα πολύ σύντομο μουσικό πρόγραμμα, απονομή των διπλωμάτων αγιογραφίας και δεξίωση. Πλαισιώθηκε από έργα μαθητών, αρχάριων και προχωρημένων, τα οποία εκτέθηκαν στην αίθουσα και από μουσικά κομμάτια στο πιάνο κατά την απονομή των διπλωμάτων και τη δεξίωση.

Ειδικότερα, στην εισαγωγική ομιλία, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου πρωτοπρεσβύτερος Μάριος Δημοσθένους τόνισε την ωφέλεια που αποκομίζει η παιδική ψυχή από την επαφή με την αγιογραφία, αφού πρώτα η εικόνα αποτυπώνεται στην ψυχή και ύστερα στο ξύλο.
Ακολούθως, η κυρία Νίτσα Νικολαΐδου αξιολόγησε τη χρονιά που πέρασε από τη σκοπιά της διδάσκουσας. Ο πρωτοπρεσβύτερος Δημοσθένης Δημοσθένους ως υπεύθυνος της Σχολής έκανε ανασκόπηση και απολογισμό των δραστηριοτήτων της.

Στη λιτή τελετή λήξεως οι μαθητές ενθαρρύνθηκαν να συνεχίσουν τα μαθήματα της αγιογραφίας λόγω των πνευματικών ωφελειών που αποκομίζουν από την ενασχόλησή τους με τα άγια πρόσωπα των εικόνων. 























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου