Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΕΩΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 στην αίθουσα «Βασιλικό» του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου η τελετή λήξεως των μαθημάτων αγιογραφίας της σχολής «Άγιος Λουκάς». Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν σε μικρούς και μεγάλους όλη την διάρκεια του έτους από τη Βυζαντινή Ακαδημία Κύπρου σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλίες από τον υπεύθυνο της Σχολής πρωτοπρεσβύτερο Δημοσθένη Δημοσθένους, την κ Νίτσα Νικολαίδου η οποία διδάσκει στην Σχολή και τον προιστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου πρωτοπρεσβύτερο Μάριο Δημοσθένους.

Στην ομιλία του ο πρωτοπρεσβύτερος Μάριος Δημοσθένους τόνισε ότι μέσα από την αγιογραφία μαθαίνουν τα παιδιά να εντυπώνεται στη καρδιά τους το άγιο, το όμορφο, το ωραίο και να έχουν πρότυπο μίμησης που είναι ο ίδιος ο Χριστός, η Παναγία και οι ΄Αγιοι. Η εκκλησία ανέφερε με την παιδική αγιογραφία μέσα από την Βυζαντινή Ακαδημία δίνει αυτή την δυνατότητα στα παιδιά της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως αλλά και άλλων ενοριών, να ασχοληθούν σε αυτό που ταιριάζει στη ψυχή του κάθε ανθρώπου και να αποτυπώσουν την αγιότητα όχι απλά σε ένα ξύλο αλλά πρώτα μέσα στη καρδιά τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των διπλωμάτων αγιογραφίας από τους ιερείς του ναού.