Πέμπτη 22 Μαΐου 2014


ΕΚΔΡΟΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
 
Την Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκε η λήξη της φετινής περιόδου των πνευματικών συνάξεων των μελών του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών της ενορίας Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως με την διοργάνωση προσκυνηματικής εκδρομής.

Στις 8.00 το πρωί μαζεύτηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου όλες οι κυρίες με προορισμό το όμορφο γραφικό χωριό «Λεύκαρα» που βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία της Κύπρου. Πρώτος προορισμός ήταν η Ιερά Μονή Αγίου Μηνά. ‘Ενα γυναικείο μοναστήρι του 15ου αιώνα από τα δημοφιλέστερα της Κύπρου, αφού ο Άγιος Μηνάς θωρείται από τους κατοίκους του νησιού θαυματουργός. Η εκκλησία του Άγιου Μηνά είναι μονόκλιτη καμαροσκέπαστη και βρίσκεται στο κέντρο του μοναστηριακού συγκροτήματος. Αξιόλογες είναι οι τοιχογραφίες των Αγίων Μηνά και Γεωργίου στη νότια και βόρια πλευρά του ναού αντίστοιχα. Στην εκκλησία οι ιερείς έψαλλαν την παράκληση στον ‘Αγιο Μηνά.

Στην συνέχεια μεταβήκαμε στην Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού. Βρίσκεται στην καρδιά του χωριού και χρονολογείται από τον 14ο αιώνα μ.Χ. Χαρακτηριστικό της εκκλησίας είναι το ξυλόγλυπτο εικονοστάσι, στο οποίο υπάρχει αθέατη κρύπτη όπου φυλάγεται ο μεγάλος ασημένιος Σταυρός που, κατά την παράδοση, φέρει κομμάτι από το Τίμιο Ξύλο. Και εδώ οι ιερείς έψαλλαν την παράκληση του Τιμίου Σταυρού.

Ακολούθως είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στα όμορφα πλακοστρωμένα δρομάκια του χωριού και στη γραφική πλατεία των Λευκάρων όπου υπάρχουν αρκετά καταστήματα που πωλούν τα παραδοσιακά λευκαρίτικα κεντήματα.

Η εκδρομή έληξε με ένα καταπληκτικό γεύμα στο εστιατόριο «Το Σπίτι των Ανέμων» στον Κάτω Δρυ των Λευκάρων. Ευχαριστούμε τους ιερείς που διοργάνωσαν και ευλόγησαν με την παρουσία τους την σημερινή εκδρομή, τον πρωτοπρεσβύτερο Μάριος Δημοσθένους και τον Οικονόμο Παύλο Χρίστου. Ευχόμαστε ο Σταυρός του Χριστού να μας ευλογεί και ο ‘Αγιος Μηνάς να πρεσβεύει για όλους μας ενώπιον του Θεού. Καλό Καλοκαίρι.

Επιτροπή Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών
Ενορίας Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως 

























Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΛΗΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Συν Θεώ και με τις πρεσβείες του Αγίου Δημητρίου και τις ευχές των πατέρων της ενορίας μας, φθάσαμε στο τέλος και αυτής της κατηχητικής χρονιάς!

Το Σάββατο, 17 Μαΐου 2014 αφού μαζεύτηκαν το πρωί όλα τα παιδιά στην εκκλησία για την καθιερωμένη προσευχή, ο πρωτοπρεβύτερος Μάριος Δημοσθένους εν όψει της τελευταίας κατηχητικής σύναξης είχε την ευκαιρία να απευθύνει ωφέλιμες συμβουλές στα παιδιά. 

Πρωτίστως συγχάρηκε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους για την προσέλευση τους κάθε Σάββατο στο κατηχητικό αφού με την παρουσία τους δείχνουν ότι έχουν θέλουν να έχουν πρώτον τον Χριστό μέσα στην καρδιά και στην ζωή τους. Ο άνθρωπος, πρόσθεσε, δεν μπορεί να ζήσει μόνο με την υλική τροφή αλλά έχει ανάγκη να γεμίσει την ψυχή του με πνευματική τροφή και αυτή είναι ο λόγος του Θεού και ο ίδιος ο Χριστός. Ευχήθηκε λοιπόν στα παιδιά να κρατούν μέσα στην καρδιά τους όλους αυτούς τους πνευματικούς λόγους και ιστορίες που άκουσαν κατά την διάρκεια της κατηχητικής χρονιάς γιατί όπως εύστοχα ανέφερε είναι ένας πολύτιμος θησαυρός και κάποια στιγμή μέσα στην ζωή τους θα αποφέρει καλούς και ευλογημένους καρπούς για τους ίδιους και την οικογένεια τους.

Αργότερα τα παιδιά μαζεύτηκαν στην αίθουσα «Βασιλικό» του ναού, όπου η πρεσβυτέρα Μαρία Δημοσθένους οργάνωσε με περισσή αγάπη και χαρά τραγούδια και μουσικές συνθέσεις που παρουσίασαν τα παιδιά του κατηχητικού στο πιάνο, κιθάρα, βιολί και φλάουτο. Στο τέλος τα παιδιά απόλαυσαν εύγεστες πίτσες και παγωτά!

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση.

Ο Αγιος Δημήτριος πάντα να σας ευλογεί και να σας προσέχει.

Κατηχητική Ομάδα
Ενορίας Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως