Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ



Mε ιεροπρέπεια εορτάστηκε και φέτος, την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013, η μεγάλη θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως στην Λευκωσία.


Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία λειτουργία και στην συνέχεια τελέστηκε η επίσημη δοξολογία για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.



























Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


 
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Με λαμπρότητα και πλήθους πιστών εορτάστηκε και φέτος η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην εκκλησία Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως. Το πρωί της Κυριακής, 24 Μαρτίου 2013, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία από τους ιερείς του ναού και πρό της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η λιτάνευση των ιερών εικόνων κατά την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας εις ανάμνηση της αναστηλώσεως των εικόνων το 843μχ. 































Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΣΑΪ ΤΥΡΙΝΗΣ



Το ίδρυμα «Καλός Σαμαρείτης» διοργάνωσε την ετήσια εκδήλωση στην αίθουσα «Βασιλικό» του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως, την εβδομάδα της Τυρινής, το απόγευμα της Τετάρτης στις 13 Μαρτίου.

Την εκδήλωση προσφώνησε η κ Νίτσα Νικολαΐδου, Γραμματέας του Σώματος Προστασίας Ορφανών Παίδων, η οποία αναφέρθηκε στην πολύτιμη προσφορά του ιδρύματος «Καλός Σαμαρείτης» στα έργα της εκκλησίας μέσα από τις ποικίλες του δραστηριότητες όπως της οικονομικής στήριξης σε άπορους φοιτητές και άλλους αδελφούς, τον ραδιοσταθμό «Αγιος Δημήτριος», την «Διακονία Αγάπης» στο Μακάρειο νοσοκομείο και στο Ογκολογικό και άλλα.

Επίκεντρο της εκδήλωσης ήταν η πνευματική ομιλία του καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών κΝίκου Νικολαίδη η οποία ήταν βασισμένη στο Ευαγγέλιο της Κρίσεως. Η εκδήλωση τελείωσε με λίγα πατερικά λόγια από τον πρωτοπρεσβύτερο Μάριο Δημοσθένους ο οποίος ευχαρίστησε για την βοήθεια, την εμπιστοσύνη και την αγάπη όλων που ταπεινά διακονούν και προσφέρουν για την αγάπη του Χριστού στα ποικίλα έργα της ενορίας βλέποντας τον πλησίον ως τον ίδιον τον Χριστό.

Καλή Σαρακοστή και Καλό Στάδιο Αρετών!