Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΨΙΜΟ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ

Την Κυριακή, 1η Ιανουαρίου 2012, στις 10πμ στην αίθουσα «Βασιλικού» του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως, έγινε μια μικρή τελετή για το κόψιμο της βασιλόπιττας με τις ευχές και ευλογίες από τους ιερείς του ναού. 



Ο πρωτοπρεσβύτερος Μάριος Δημοσθένους ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους η χρονιά αυτή να είναι μια ευλογία και μια ευκαιρία για ανάταση πνευματική έχοντας ως απώτερο σκοπό ο Χριστός να είναι ένοικος μέσα στην καρδιά όλων μας προσθέτοντας ότι υπέρτατο αγαθό δεν είναι η υγεία αλλά η υγεία της ψυχής, της καρδιάς μας και υγιαίνει η καρδιά μας και φωτίζεται με την χάρη του αγίου πνεύματος όταν ο άνθρωπος αγωνίζεται να έχει μέσα στην καρδιά του τον Χριστό. 

Εκ μέρους των ιερέων της ενορίας και όλων όσων διακονούν και της εκκλησιαστικής επιτροπής ευχήθηκε ο Χριστός να ευλογεί τα έργα όλων μας και να είναι μια χρονιά καρποφόρα πνευματικά. 

Στο τέλος οι ιερείς του ναού μοίρασαν σε όλους από ένα κομμάτι βασιλόπιτα και ευχήθηκαν στον κάθε ένα ξεχωριστά να έχουν μια καλή και ευλογημένη χρονιά από τον Θεό.




































Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Την Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012, εορτάστηκε με λαμπρότητα η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως προεξάρχοντος του χωρεπισκόπου Νεαπόλεως κ Πορφυρίου. Μετά την θεία λειτουργία ακολούθησε στο προαύλιο του ναού η τελετή του αγιασμού των υδάτων με την παρουσία πολλών πιστών.
Με την μεγαλοπρεπή εορτή των Θεοφανείων «εφάνη ο Θεός και εσκήνωσεν εν ημιν». Αποκαλύφθηκε δηλαδή ο ίδιος ο Θεός στην ζωή κάθε ανθρώπου με το χάρισμα της μετανοίας, της αλλαγής τρόπου ζωής. Ευχόμαστε λοιπόν όπως στόχος όλων μας να είναι η συνεχής διόρθωση της πορείας μας προς τον Χριστό που αποκαλύφθηκε σε εμάς έτσι ώστε να κάνουμε χώρο στην καρδιά μας να κατοικήσει ο Χριστός, που είναι «το φως το αληθινόν που φωτίζει πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις στον κόσμο».